El dia 23 d’octubre, a les 13:30 hores (hora espanyola), a la Sala de Reunions de l'IRIE, Edifici Guillem Cifrede Colonya Bloc C-210, se celebrarà el quart Seminari de Recerca a l'IRIE, tant en modalitat presencial com en línia a càrrec de Marianne Gallardo.
El desenvolupament professional continu (CPD) és essencial per als educadors de preescolar per complir els objectius del currículum, però la recerca mostra diferents nivells de competència digital entre el personal. El 2019, el currículum de preescolar suec va destacar la importància de desenvolupar la competència digital, definida en aquest estudi com la capacitat de gestionar, avaluar i crear utilitzant la tecnologia. Tanmateix, el rebuig de la nova estratègia digital per part del Ministre d'Educació l'any 2022 ha creat incertesa, desencadenant debats sobre la reducció del temps davant de les pantalles a les escoles bressol. Malgrat aquests debats, hi ha poca investigació que explori les pràctiques diàries dels educadors i l'aprenentatge en el lloc de treball en relació amb la tecnologia digital. El meu projecte examina això a nivell municipal i de preescolar, centrant-se tant en l'aprenentatge no formal (l'aprenentatge autodirigit dels educadors) com en l'aprenentatge formal (el desenvolupament professional). Explora com els educadors de preescolar suecs integren la tecnologia digital en les seves pràctiques pedagògiques diàries i en les seves interaccions amb els "educadors TIC", experts de suport responsables del desenvolupament professional a les seves municipis. L'estudi inclou entrevistes amb diversos actors implicats en l'organització d'aquest suport als municipis, juntament amb observacions en vídeo i anàlisis d'interacció del personal de les escoles bressol utilitzant tecnologia digital amb els infants, així com les reunions entre el personal i els educadors TIC.
Inscripcions al següent formulari
Sobre la ponent:
Marianne Gallardo és estudiant de doctorat al Departament d'Educació de la Universitat d'Estocolm, centrat en l'aprenentatge en el lloc de treball relacionat amb la tecnologia digital a l'educació infantil des del 2021. La meva recerca explora com s'organitza, es representa i es desenvolupa el treball pedagògic i l'aprenentatge dels mestres d'educació infantil suecs amb la tecnologia digital. La meva tesi de màster va examinar com els mestres fomenten actituds crítiques dels infants envers les eines digitals, posant èmfasi en la competència digital crítica. Formo part del grup de recerca "Pedagogies Organitzacionals" al meu departament, on participo en discussions sobre l'aprenentatge i el lideratge en contextos laborals (tant en organitzacions públiques com privades). Tinc un màster en Educació Infantil per la Universitat d'Estocolm i un grau en Educació Infantil. A més, vaig estudiar xarxes d'ordinadors durant dos anys a la Universitat de Mälardalen (Suècia) i tinc una àmplia experiència treballant en escoles bressol. La meva experiència inclou pedagogies organitzacionals/aprenentatge en el lloc de treball, educació infantil, TIC/tecnologia digital/alfabetització digital/competència digital, aprenentatge d'adults, formació del professorat, etnografia audiovisual i recerca qualitativa.